Blagdan Svetog Nikole – 6.12.2014.

Svečanom svetom misom u nazočnosti brojnih vjernika obilježen je još jedan blagdan Svetog Nikole u našoj župnoj crkvi. Svetu misu predvodio je fra Mario Škrtić, franjevački pavlin na službi u Cavtatu uz koncelebraciju don Josipa Mazarekića, župnika s Grude i dekana Konavoskog dekanata, don Mata Karamatića, župnika iz Cavtata, don Nikole Berišića, župnika iz Blata i našeg župnika, don Josipa Barišića. Svetoj misi prethodila je procesija oko crkve u kojoj su članovi Bratska svetog Antuna nosili kip Svetog Nikole.

- Sveti Nikola bio je čovjek posebno posvećen djeci i neka nam njegova ljubav bude primjer kako voljeti i odgajati našu djecu. Svojim primjerom moramo pokazati djetetu kako se živi, a posebno kako se voli Boga i kako će Bog voljeti njih jer svi smo mi djeca Božja, kazao je u prigodnoj propovijedi fra Mario.

Misno slavlje obogatio je svojom pjesmom naš župni zbor pod vodstvom Matije Novakovića. Na kraju misnog slavlja smo mogli uživati u izvedbi nekoliko prigodnih pjesama naših gostiju s Korčule predvođenih svojim župnikom don Mihaelom Čavlekom, crkvenog zbora iz Župe Smokvica i pjesnikinje Dušanke Tomašić. Kao i ranijih godine za najmlađe je i ove godine upličena podjela poklona koju je uz pomoć svećenika dijelio „pravi Sveti Nikola“.

Galerija slika