24 SATA ZA GOSPODINA

24 sata za Gospodina - živimo milosno vrijeme korizme u Svetoj godini milosrđa. Među raznim poticajima i inicijativama papa Franjo je u buli najave Jubileja odredio da se inicijativa “24 sata za Gospodina” u svim biskupijama održi u petak i subotu prije četvrte korizmene nedjelje, to jest 4. i 5. ožujka. Ova inicijativa će u Gradu, kao i prošle godine, biti organizirana u crkvi Male braće.

Detaljan raspored imate na svim oglasnoim pločama gradskih župa i na web stranici Biskupije (www.dubrovacka-biskupija.hr). Preporučujem svojim župljanima koji odlaze u Grad na posao ili nekim drugim poslom da nađu vremena pohoditi crkvu Male Braće i ostanu barem nekoliko minuta u molitvi i klanjanju. 

Naša će se župa uključiti u ovu molitvenu akciju u subotu 05.III. od 17- 19 sati: molitvom Gospine krunice uz pjesme i razmatranje otajstava; svetom misom s propovijeđu i pjevanjem; klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu i blagoslovom s Presvetim… Dođimo u što većem broju.

U srijedu u 17 sati je pobožnost svetom Josipu s nakanom molitve (zaštitnik je Domovine) za Domovinu koju smo u Domovinskom ratu obranili molitvom i sad je možemo obraniti i unaprijediti istim oružjem. ,,Ne zaboravite dobročinstava Božjih''!

U petak je Prvi petak u mjesecu: od 16-16,30 bit će ispovijed; u 17 sati Križni put; u 17,30 sveta misa.

U petak je pobožnost Križnog puta u 17 sati. Prepoznajmo važnost i vrijednost ove pobožnosti za naš vjerski život, te se okupljajmo u što većem broju.